دوست داشتم جريان ساز باشم، پس هنر را انتخاب كردم
به گزارش پایگاه خبری خبربزار : 1.لطفا خودتان را كامل معرفى كنيد.
مريم بابايى، متولد 1374/02/20 در كرمانشاه. دانش آموخته ى زبان و ادبيات فارسى مقطع كارشناسى ارشد از دانشگاه رازى كرمانشاه. شاعر و نويسنده برتر كشور. مجرى و گوينده .
2. چرا هنر و شغل مجرى گرى را انتخاب كرديد؟
فهميدم اتفاقى به اسم رسانه و هنر ميتواند در زندگى مردم تاثير گذار باشد و جريان بسازد. تو مى توانى يک ورزشكار بشوى اما لزوما نمى توانى يک جريان ساز باشى، پس عالم هنر باقى مى ماند. من رسانه را دوست دارم، خبرنگار و سردبير مجلات مختلف بوده ام ، تو مى توانى كارى را اجرا كنى كه در زندگى مردم موثر است. يكى از بهترين انرژى هايى كه در زندگى ام ميگيرم و تمام خستگى هايم رفع ميشود اين است كه كسى را ميبينم كه بعد از اجراى من روى صحنه مى آيد و به من ميگويد حرف هاى شما اميد را در دل هاى ما زنده كرد يا چه قدر شما خوب اجرا مى كنيد.
3. كدام ويژگى مجرى صحنه از نظر شما مهم ترين ويژگى است؟
مجرى صحنه بايد همزمان هم به اجرا و بيان كلمات و جملات به زيباترين حالت ممكن بپردازد و هم اينكه صحنه و اتفاقات را مديريت كند، از نظر من دانش و اطلاعات و مديريت كردن تمام اتفاقات ناگهانى و رخداد هاى غير منتظره در يك همايش يا برنامه، از مهم ترين ويژگى هاى يك مجرى صحنه است.
4. به نظر شما مجرى گرى و فن بيان ذاتى هست يا اكتسابى؟ّ
ميشه گفت هم ذاتى است هم اكتسابى.
هستند كسانى كه به طور ذاتى فن بيان خوبى دارند و به خوبى صحبت ميكنند ، اما اين به اين معنا نيست كه اگر ما به طور ذاتى فن بيان خوبى نداريم پس هرگز نميتوانيم سخنران خوبى هم شويم ، مهم آنست كه بدانيم فن بيان و سخنرانى و اجرا يك مهارت است كه ميشود ان را اموخت و حتى كسانى هم كه به طور ذاتى فن بيان خوبى دارند هم بايد آموزش ببينند كه به بهترين شكل ممكن از اين استعداد ذاتى كه دارند بهره ببرند.
5.رسالت يک مجرى را در چه ميبينيد؟
رسالت يک مجرى بودن كنار مردم و صداى آنها بودن است. صداقت يک مجرى او را محبوب مى كند. در جامعه امروز ما، خوب سخن گفتن يک نياز اساسى براى همه است اما براى مجرى اين نياز اساسى تر و پر رنگ تر است. يک مجرى بايد جامع جميع جهات باشد تا مردم او را بپذيرند و دوستش داشته باشند.
6.يازدهمين جشنواره ملى سعدى را چگونه ديديد؟ رقابت چگونه بود؟
قبل از شركتم در جشنواره ملى سعدى، سعى كردم با شركت كنندگان سال قبل ارتباط بگيرم و همه ى آنها مى گفتند: جشنواره سعدى يک فرصت بى نظير هست. راستش تا قبل از حضورم در جشنواره سعدى شايد نمى توانستم دركى از تجربه دوستان داشته باشم اما با حضورم در جشنواره ، متوجه شدم بزرگترين گردهمايى مجريان و سخنوران صحنه ى ايران با حضور بهترين داوران چه قدر ميتواند آموزنده و در عين حال سخت باشد. رقابت در جشنواره ملى سعدى سخت اما دوستانه است، علاوه بر محک زدن توانايى هايمان مقابل ديدگان داوران و صدها سخنران و مجرى برتر باعث پيدا كردن دوستانى از سراسر ايران مى شود كه خود اين اتفاق هم خالى از لطف نيست. قطعا براى درخشش در جشنواره سعدى بايد تلاش و تمرين فراوان داشت
7.شما در جشنواره ملى سعدى چندم شديد و موضوع سخنورى شما در چه زمينه ايى بود؟
من در بخش بيست مجرى يازدهمين جشنواره ملى سعدى شركت كردم كه از بخش هاى اصلى و بسيار نفس گير و سخت جشنواره است. خداراشكر توانستم مقام سوم بيست مجرى برتر كشور و چكاوك مسين مجرى برتر صحنه ى ايران را كسب كنم و علاوه بر درخشيدن و كسب رتبه و دريافت چكاوك جشنواره ، توانستم در يک صحنه ى ملى از مشكلات كولبران صحبت كنم. موضوع اجراى من مشكلات كولبرانى بود كه صدايى براى بيان دردهايشان ندارند و خوشبختانه بازتاب موضوع كولبر در بين حاضران جشنواره هم بسيار تاثير گذار بود و همه ى حاضرين توانسته بودند با كولبران و مشكلاتشان همزاد پندارى كنند.
8.رمز موفقيت خودتان را درچه ميبينيد؟
آموختن و تمرين كردن.
من هرچند وقت يک بار ، خودم را مجرى يک برنامه خيالى فرض مى كنم و به اجراى صحنه مى پردازم و در اين تمرين تمام آموخته هايم را به نمايش مى گذارم و بعد خودم را نقد و تحليل مى كنم و آنقدر اين پرسه را تكرار ميكنم تا بتوانم براى هر اجرايى آماده باشم. آموختن و تمرين فراوان راز موفقيت يک مجرى است .
9. در خصوص آموختن ، شما دانش آموخته ى مدرسه ى سخن هستيد، از كجا با مدرسه ى سخن آشنا شديد؟
براى حرفه اى شدن در اجرا و گويندگى به دنبال كامل ترين و بهترين موسسه آموزشى بودم كه با تحقيق در فضاى مجازى و پرس و جو از افراد صاحب نظر و خواندن نظرات كاربران به اين نتيجه رسيدم كه براى درخشيدن در عرصه ى اجرا بايد شاگرد بهترين استاد سخن ايران ، سركار خانم دكتر فريبا علومى يزدى در مدرسه ى سخن ايران باشم. براى همين با وجود كيلومترها مسافت در سرماى سخت و كوهستانى با اشتياق در كلاس هاى خانم فريبا علومى يزدى شركت مى كردم و حضورم در مدرسه ى سخن را يكى از نقاط عطف زندگى ام مى دانم .
10.در آغاز مصاحبه ، گفتيد كه شاعر و نويسنده هستيد، فعاليت شما در زمينه ى شعر و نوشتن به چه صورت است؟
در مسابقات ملى و استانى در زمينه ى داستان نويسى و شعر رتبه هايى رو كسب كردم و در حال حاضر مشغول جمع بندى شعرهايم هستم كه انشالله اولين مجموعه چاپى از اشعارم رو چاپ كنم و همچنين نويسنده ى برنامه هاى مختلف تلوزيونى و راديويى هستم.
11. اگه يه بار ديگه به دنيا مى آمديد باز هم مجرى ميشديد؟
قطعا بله. تنها صداست كه مى ماند و من چون ميخواهم ماندگار باشم در قلب و ذهن مردمم قطعا اگر هزار بار ديگر به دنيا بيايم ، بازهم مجرى خواهم شد.
12. مجرى بودن آسان است؟
بايد بگويم اصلا . مجرى بودن سخت و در عين حال لذت بخش است. مجرى يک برنامه بايد هم دانش و آگاهى كافى داشته باشد هم در لحظه بتواند بهترين تصميم ها را بگيرد و براى مخاطب غافل گيرى و جذابيت اجرايى داشته باشد. تک تک كلماتى كه يگ مجرى به كار ميگيرد، تمام حركاتش روى صحنه مى تواند حاوى پيام باشد و بايد در نهايت دقت به اجراى برنامه بپردازد.
13.حرف آخر ….
در پايان اميدوارم شاهد درخشش مجريان و گويندگان سرزمينم ايران باشم و از خانواده ام و همسرم كه با حمايت ها و تحمل ترافيك كارى من، اصلى ترين حامى من هستند و اگر محبت هاى اين عزيزان نبود، موفقيت هاى امروز من رقم نميخورد. و هم چنين از استاد نازنين ام سركار خانم دكتر فريبا علومى يزدى و تمامى عوامل برگزارى جشنواره ملى سعدى و باشگاه ايران مجرى نهايت تشكر و قدر دانى را دارم